Particulier

Boekhoud administratie

Boekhouden is dus niks meer dan het vastleggen van uw inkomsten en uitgaven. Nog niet zo lang geleden werd de boekhouding op papier gedaan. Tegenwoordig is overal software beschikbaar die de boekhouding makkelijker en simpeler maken via verschillende programma’s.

Vooral meer controle en meer overzicht krijgen over de maandelijkse uitgaven, dat is de visie van de digitale huishoudsboekjes.

Verschillende manieren:

Op deze website kunt u alles lezen over het zakelijk boekhouden en boekhouden voor particulier gebruik. Bij zakelijk wordt uitgelegd dat het in huren van een accountants kantoor of een boekhouder vele voordelen bied voor een bedrijf. Omdat dit stukje gaat over huishoudens, is het advies niet meteen dat u ook een mannetje in moet gaan huren. De boekhouding kunt u namelijk zelf ook doen. Het eerste voordeel is al meteen dat het gratis is. Het kost alleen maar wat van uw tijd. Wat belangrijk is dat u wel een goede structuur in uw (digitale) papierwerk heeft. U kunt er voor kiezen om geen computers er bij te gebruiken al hoewel er veel programma’s zijn die het overzicht erg goed maken.

Microsoft Excel tegenover andere software:

Boekhouden kan eventueel gedaan worden in Excel. Dat is een programma van Microsoft en veel mensen bezitten het al. Het nadeel van Excel is echter dat bij de andere boekhoud programma’s het boekhouden automatisch gebruiksvriendelijk maken. Het grote gedeelte van de boekhoud programma’s delen de kosten namelijk al automatisch in verschillende categorieën waardoor het goed overzichtelijk word. Excel doet dat echter niet.

Boekhouden is dus simpel dankzij verschillende software die online of offline te gebruiken zijn. Hier onder aan de pagina een kleine tabel die door de consumentenbond is gemaakt met verschillende software en de cijfers door de gebruikers hier van.

Wilt u toch Excel proberen? Maar bent u geen ster met Excel? Wij hebben een GRATIS EXCEL bestand voor u gemaakt, deze kunt u gratis en meteen gebruiken. Ons EXCEL boekhoud bestand is overzichtelijk en simpel te gebruiken. Je vult voor iedere maand in wat je inkomsten en uitgaven zijn. In het overzicht-werkblad zie je over het gehele jaar wat je inkomsten, uitgaven en saldo zijn met een grafiek erbij. U kunt het bestand hier onder downloaden. Als u extra uitleg nodig heeft over hoe het bestand werkt, moet u even kijken op de pagina boekhouden van onze website.

Voordelen:

Als u bezig gaat met boekhouden krijgt u een goed overzicht. U kunt direct zien waar u op kunt besparen als huishouden. Misschien zijn de uitgaven aan tijdschriften hoger dan normaal of moet u minder gaan bellen omdat de telefoonrekening wel erg vaak hoog is. Dankzij het boekhouden ziet u het meteen. Besparen op kosten wordt hierdoor eenvoudiger en ook leuker, omdat het veel tijd en moeite bespaart.

 

Programma Kosten Cijfer Gebruiksmogelijkheden Cijfer gebruiks gemak Online/Offline
AFAS voorheen Yunoo Geen 7,4 7 Online
Tim € 9 7,1 7,7 Online
Cashflow Online Geen 7 7,5 Online
ViewOnCash Geen 7 7,2 Online
Nibud Cashflow Manager € 40 7 6,3 Offline
Familiekompas Geen 6,3 6,6 Online
Family + Friends Geen 5,9 5,9 Online
Online Kasboek Geen 5,8 5,6 Online
Cashflow Assistant € 20 n.o n.o Offline
Davilex Bank € 25 n.o n.o Offline
Naanab Finance € 25 n.o n.o Offline
Penningmeester € 25 n.o n.o Offline
Simpel Huishoudboekje Geen n.o n.o Offline