Woonverzekeringen

Uw huis verzekeren:

Een huis verzekeren of een opstalverzekering is een verzekering die de schade aan uw huis oftewel opstal dekt. Als u een hypotheek heeft is het zelfs verplicht om uw huis te verzekeren. Als er ooit brand in uw huis zal uitbreken en de brand veel schade aanricht komen daar namelijk veel verschillende en al gauw hoge kosten bij kijken. Een verzekering als dit kost dan ook wat. Hier onder staan wat tips om de kosten voor de verzekering te beperken.

Het verschil tussen opstal- en inboedelverzekeringen

Opstalverzekering verzekert je woning voor schade als gevolg van storm, brand en inbraak. niet alleen schade aan de muren en vloeren valt eronder maar ook schade aan bijvoorbeeld aan de keuken, badkamer, schutting, leidingen en centrale verwarming worden gedekt door de opstalverzekering.

Een inbedoelverzekering dekt je verlies en schade van spullen die in je huis hebt staan. Het gaat om spullen die je zonder breek- of sloopwerk kan weghalen. Denk bijvoorbeeld aan meubels, tv, sieraden, computer, schilderijen, kleding. Ook tuinaanleg valt onder je inboedel.

Opstal en inboedel combinatie:

Het kan verstandig zijn om de opstal en inboedelverzekering bij het zelfde firma af te sluiten. Als er een geval van een grote schade is kunnen er namelijk lange processen komen tussen de twee verzekering maatschappijen.

Huisdieren:

Heeft u huisdieren die eventuele schade aan de inboedel kunnen richten? Vaak komen hier extra kosten over de polis heen. Denk hier bij niet altijd aan directe schade maar ook schade als bijvoorbeeld een aquarium stuk gaat.

Dure inboedel:

Als u bijzondere of dure inboedel in huis heeft kunnen hier vaak weer extra poliskosten over heen. Het is handig om dit ook goed te controleren hoe ver deze mee verzekerd zijn.

Onderverzekerd:

Wat bij verzekeren in het algemeen te lezen is op de website is dat het bijhouden van uw verzekering belangrijk is. Bij mensen die dat niet doen raken namelijk onderverzekerd. Heeft u afgelopen periode een nieuwe inboedel gekocht? Of misschien wel iets vervangen in uw huis? De kans is groot dat de waarde dan ook is veranderd. Pas in dat geval de inboedel waarde dan ook aan. Als er schade zal ontstaan krijgt u namelijk het verkeerde bedrag vergoed in uw nadeel.

Kleine risico’s:

U kunt de keuze krijgen om de ramen in uw huis of de tuin mee te verzekeren. Hier wordt in de praktijk echter weinig beroep op gedaan. De premie is vaak laag om dit mee te verzekeren maar als u waarschijnlijk nooit echt grote schade aan zal komen kunt u dit beter niet mee verzekeren.

Opstalverzekering aanbieders