Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Bestuurders van een motorvoertuig zijn verplicht om een WA auto verzekering af te sluiten. U kunt er ook voor kiezen om altijd beschermt te zijn tegen het risico van aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt op een paar uitzonderingen na de letsel en zaak schade die de verzekerde veroorzaakt. Bij veel verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren is het hele gezin en de huisdieren meteen mee verzekerd.

Eigen risico:

U kunt op deze verzekering makkelijk besparen. Door het eigen risico te verhogen zal de premie dalen en zo hoeft u dus minder te betalen. Als u wel schade maakt en beroep doet op uw verzekering, moet u het eigen risico wel betalen.

Hoogte van het bedrag:

Een andere manier om te besparen op deze verzekering, namelijk door het verzekerde maximum bedrag te verlagen. De hoogte van de premie hangt namelijk af van het eigenrisico, het maximum bedrag en vaak nog andere polis voorwaarden. De polis voorwaarden verschillen vaak per verzekering en firma. Het is verstandig om deze goed door te nemen voordat u iets afsluit of veranderd.