Televisie

Besparen op een televisie

Als u wilt besparen op televisie kan dat op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld besparen op het pakket van de provider voor de televisie maar ook op de TV zelf. Denk hierbij aan grote en energie verbruik.

Er zijn op dit moment drie soorten TV’s op de markt. De plasma TV, TV’s met LCD schermen en LED TV’s. De televisies met een beeldbuis worden eigenlijk niet meer verkocht.

Beeldbuis TV:

Deze TV’s worden niet meer of nauwelijks verkocht in de winkels. Een beeldbuis gebruikt gemiddeld 100 Watt aan elektriciteit. Een paar jaar geleden gebruikten LCD of plasma scherm TV’s minder elektriciteit dan een beeldbuis die aan diameters. De techniek gaat tegenwoordig zo snel dat dit het geval nu niet meer is. Er word tegenwoordig wel meer elektriciteit gebruikt door de televisies van nu omdat de diameters van de televisies veel groter zijn geworden dat een paar jaar terug.

Plasma TV’s zijn vaak de grootste TV’s die er zijn. Ze zijn in verhouding met LCD en LED TV’s goedkoper maar ze gebruiken hier in tegen ook de meeste elektriciteit. Plasma en LCD televisies zijn een soort concurenten van elkaar. De voordelen van een plasma televisie is dat deze vaker een hogere contrast en lichtopbrengst hebben, fraaiere kleuren, grotere kijkhoek en een snellere reactietijd. De plasma televisie is vaak wel duurder dan de LCD tegenhanger. Andere nadelen van een plasma televisie zijn dat er een beeld in de televisie kan in branden als er te lang hetzelfde beeld word weer gegeven. LCD en LED televisies hebben hier geen last van. Als er licht van de zon op de televisie valt is dit vaak ook onduidelijker dan een LCD televisie. De plasma televisies weerspiegelen nogal. Het grootste nadeel is toch wel het energie verbruik. Plasma verbruikt het meeste energie vergeleken met LED en LCD televisie schermen.
LCD, wat staat voor Liquid Crystal Display, worden veel verkocht op het moment. Deze televisies zijn vaak toch zuiniger dan plasma televisies maar in aanschaf vaker duurder. LCD en plasma televisies worden gezien als de opvolgers van de beeldbuis. De kijkhoek van LCD televisies is wat minder, net als het contrast van de LCD.
LED televisies zijn nog niet zo lang op de markt. Ze zijn erg zuinig in vergelijking met LCD en plasma en hebben ook scherper beeld dan deze twee. Aanschaf van een LED TV word hierdoor ook duurder. Omdat een LED TV zo zuinig is kan het op lange termijn wel weer geld besparen. Grote pluspunten van de LED televisies is nog wel het kraak helder beeld dat ze weer geven en dat ze flinterdun zijn. Sinds kort is het ook mogelijk om een 3D let televisie te kopen. Deze zijn erg prijzig en zijn tot nu toe alleen maar bedoeld voor de echte film lief hebber. LED televisie is wel de toekomst wat betreft het beeldkwaliteit.

Geluid van de platte televisies:

Waar u wel aan moet denken, is het geluid van de televisies. Tegenwoordig worden alle TV’s zo dun mogelijk gemaakt, maar dat gaat ten kosten van het geluid. Speakers in een televisie hebben namelijk vaak veel ruimte nodig. Het is verstandig om eerst te horen of u ook tevreden bent met het geluid van de televisie. Als u dat niet bent, is het altijd mogelijk om extra speakers aan te schaffen. Dit kost over het algemeen niet veel geld.

Stand-by:

Het verbruik loopt ook erg snel op doordat er in huishoudens vaak vergeten word dat de TV nog op stand-by staat. Wees zeker als u de TV uit doet dat de TV ook niet meer op Stand-by staat. Niet alleen de TV’s maar ook de digitale ontvang kastjes gebruiken veel elektriciteit. Het beste wat u kunt doen is een stekker doos aanschaffen waar een aan en uit knop op zit. Zodat u met één druk op de knop alles uit is. Het verbruik van een digitale ontvanger kan erg snel oplopen namelijk, soms meer dan een wasmachine op jaarbasis.

Televisie aanschaffen:

U heeft hier boven wat informatie kunnen lezen over de verschillen in de televisies tegenwoordig en waar u aan moet denken tijdens de aanschaf van een nieuwe televisie. De markt van televisies bestaat ook uit veel verschillende merken. Hier onder ziet u een snel overzicht van de bekende merken die televisies aan bieden.

Samsung is sinds 1938 actief vanuit Zuid-Korea. Dit bedrijf heeft dus al lang veel ervaring met elektronische apparaten. Zoals in de motto van Samsung al wordt aangegeven ” Inspire the world, create the future” wil Samsung zich inzetten voor product innovaties, creatieve oplossingen en nieuwe technologieën om zo bij te dragen aan een betere wereld en een rijkere ervaring voor iedereen.
 Dit bedrijf is net als Samsung opgericht in Zuid-Korea. LG is actief sinds 1947 en heeft als bedrijfs visie dat het wil groeien tot de digitale leider van de wereld die zijn klanten tevreden kan stellen met haar digitale producten en diensten.
Sinds 1947 is Sony actief vanuit Japan. Sony is net als LG en Samsung een grote producent van televisies.
Sharp haar bedrijfs filosofie is dat het een bijdrage wil leveren aan cultuur, wetenschap en welzijn voor de mensen over de hele wereld door haar innovatieve en unieke technologieën te gebruiken. Sharp is actief vanuit Japan sinds 1923.
Webshops

Bij de volgende sites kunt u online een televisie aanschaffen. Op deze sites worden verschillende televisies van verschillende merken met elkaar vergeleken in prijs, kwantiteit en kwaliteit. Zo kunt u snel zien welke televisie het beste bij u past.

 

Televisie pakketten:

Besparen op pakketten is vrij simpel. U kunt het bij een basis pakket houden. Bij een basis pakket bent u vaak net zo duur uit als analoog. Hierbij komen vaak wel extra kosten voor een ontvanger die u er bij moet aanschaffen. Veel providers vragen ook opstart kosten voor digitale TV.

U kunt simpel kiezen voor een kabel aansluiting. Bij een kabel aansluiting heeft u gemiddeld beschikking over 39 radio zenders en 30 TV-zenders. De kosten voor een kabel aansluiting liggen gemiddeld bij zo € 15 per maand. Het voordeel van een kabel aansluiting is vooral dus u geen extra kosten maakt op het aanschaffen van extra apparatuur.

Bij een schotel aansluiting lopen de eenmalige kosten al heel snel hoger op, een satellietset kost al gauw € 300. Daarna moet het nog aangesloten en gemonteerd worden. De kosten voor het monteren liggen rond de € 100.

Hier onder staat een tabel met verschillende pakketten van verschillende aanbieders voor digitale

TV + internet + vaste telefonie
3 in 1pakketten XS4ALL KPN ZIGGO TELE2 T-mobile UPC Telfort
Kosten p/m € 46,00 € 45,00 € 42,00 € 40,00 € 31,00 € 46,00 € 41,00
Eenmalige kosten € 60,00 € 0,00 € 0,00 € 30,00 € 25,00 € 70,00 € 25,00
Download 8 8 10 20 4 25 25
Upload 1 1 1 1 1 1,5 3
Modem JA JA NEE JA JA NEE JA
Bellen, vast, p/m € 0,03 € 0,09 € 0,08 € 0,08 € 0,03 € 0,04 € 0,00
Starttarief € 0,10 € 0,10 € 0,08 € 0,10 € 0,09 € 0,10 € 0,05
Bellen, mobiel, p/m € 0,15 € 0,09 € 0,08 € 0,08 € 0,16 € 0,17 € 0,17
Digitale zenders 50 50 60 44 48 60 55
TV reciever JA JA NEE JA JA NEE JA
Programma Gemist JA NEE NEE JA NEE JA JA
Live TV pauzeren JA JA NEE NEE NEE NEE JA
Televisie / Telefonie / Internet aanbieders