Telefonie

Tips om te besparen en te bezuinigen met telefonie:

Iedereen belt per dag wel een paar keer. De telefoon rekening kan helaas snel op lopen en zo veel geld kosten. Hier onder staan veel handige tips om makkelijk te kunnen besparen met telefonie om zo geld over te houden. Er staan zelfs tips in om helemaal gratis te kunnen bellen!

Telefonie via het internet:

Telefoneren via het internet wordt ook wel VOIP genoemd. VOIP staat voor voice over IP. Er zijn verschillende programma’s waarmee u kunt bellen over het internet. Facetime van Apple en MSN van Microsoft maken het mogelijk om via de computer te bellen. Skype is nog wel de bekendste. Skype is gratis te downloaden. Hiermee kunt u op de PC via het internet gratis naar andere PC gebruikers bellen die ook Skype hebben geïnstalleerd. Chatten en zelfs video bellen is mogelijk met Skype. Het is een erg gebruiksvriendelijk programma dat bijna door iedereen gebruikt kan worden. Vooral als u een kennis, vriend(in) of familie in het buitenland heeft wonen is Skype een goede aanrader om daarmee te bellen. Via Skype is het ook mogelijk om naar de vaste telefoon te bellen of te sms’en. Dit is ook goedkoper per ”tik”. Er moet alleen eerst een bedrag opgewaardeerd worden naar Skype tegoed. Een abonnement afsluiten bij Skype is ook mogelijk. Dit is vaak voordeliger. Er zijn verschillende manieren mogelijk om geld over te maken voor Skype tegoed. Het kan gewoon gedaan worden met uw creditcard, PayPal of via Ideal. Het geld overmaken is snel, eenvoudig en vooral veilig.

Er zijn zelfs speciale telefoons op de markt die het via skype bellen ondersteund. U kunt dan zonder pc of laptop gewoon met Skype bellen. De verbinding is dan gewoon via internet en daardoor dus erg voordelig omdat u dan alleen de vaste kosten betaald van het internet en geen bel minuten of iets dergelijks.

De gesprekken die via Skype gevoerd worden kunnen ook opgenomen worden met het programma PowerGramo. PowerGramo is ook helemaal gratis download baar op de website.

 

0900 nummers:

Vaak als u naar de grotere bedrijven moet bellen gaat dat via dure 0900 nummers. Er is een manier om deze nummers van bepaalde bedrijven te omzeilen. De website 0900alternatieven.nl heeft een grote lijst van vele bedrijven en nummers. Als u een bedrijf moet bellen met een 0900 nummer is het verstandig om eerst te kijken op de website of het ook anders kan. U moet zich alleen even gratis aanmelden om gebruik te maken van de website.

Wij adviseren u:

Als u veel belt kunt u er voor kiezen om een belbundel te nemen. Veel providers bieden wel een belbundel of een variant er van aan voor de vaste telefoon. Hiermee betaalt u vaak maandelijks een vast bedrag voor een beperkt of onbeperkt aantal bel minuten waarmee u naar vaste nummers kunt bellen.

Tegenwoordig komt het weinig voor dat vaste telefonie los wordt aangeboden bij één firma. Één firma voor uw telefonie en internet/televisie kan al snel veel geld besparen. De laatste tijd is het steeds makkelijker en vaker mogelijk om dit pakket bij één bedrijf af te sluiten. Met zo combinatie pakket kan de gemiddelde beller al € 100 per jaar besparen. Dit kan omdat telefonie dan via de glasvezel- kabelnetwerk of ADSL lijn, net als het internet. Hier door vervallen de  vastgoed rechten van KPN.

De bekende vaste telefonie aanbieders

 

Kosten tabel van verschillende aanbieders voor vaste telefonie:

 

Provider KPN Tele2 Ziggo UPC
Éénmalige kosten € 25       – € 69,95 € 35,00
Maadelijkse kosten € 19 € 13 € 10 *€ 10,5
Vast tarief p/m € 0,04 € 0,08 € 0,08 **€ 0,04
Starttarief vast € 0,09 € 0,10 € 0,08 € 0,10
Mobiel tarief p/m € 0,13 € 0,08 € 0,08 € 0,18
Starttarief mobiel € 0,09 € 0,10 € 0,08 € 0,10
Belangrijke dingen / goed om te weten:
* + € 17,05 vanwege televisie/radio combinatie.
** Tarief is gratis als u naar andere UPC klanten belt.