(online) winkelen

Online winkelen? Of toch niet?

Het is tegenwoordig de trend dat er steeds meer verschillende producten en diensten gekocht worden op het internet. Het is gewoon makkelijk om even vanuit de luie stoel een mooie nieuwe TV te kopen in plaats van de hele middag en avond te verspillen aan het vergelijken en met het heen en weer rijden van verschillende winkels. Wat er ook nog bij komt is dat het gewoon goedkoper is om iets te bestellen op het internet dan fysiek in de winkel een product te kopen.

Gemakkelijk:

Het kopen van producten en diensten wordt heel makkelijk gemaakt door het internet. Op tijden dat het u uit komt kunt u gewoon 24 uur per dag, 7 dagen per week iets bestellen. Tijdens de lunch op uw werk even kijken naar een nieuwe winterjas omdat het vanochtend toch opeens wel heel koud was, of in de avond samen met het gezin achter de computer een nieuwe televisie bestellen en thuis laten bezorgen. Overal heen en weer rijden naar verschillende winkels is dus verleden tijd. Veel webwinkels hebben een snelle levertijd en bezorgen de producten vaak ook nog eens zonder extra bezorg kosten. 

Goedkoper:

Vergeleken met een fysieke winkel is het online kopen van producten goedkoper. Dit komt opdat de kosten in een fysieke winkel hoger zijn en die worden natuurlijk weer door berekend naar de klant. Een webwinkel heeft namelijk kosten als huisvesting, personeel, energielasten in een veel mindere mate als een fysieke winkel. U kunt achter de computer veel makkelijker verschillende webwinkels en producten met elkaar vergelijken dan dat u dat op straat doet.

Vergelijken:

Het vergelijken is ook veel eenvoudiger geworden. U kunt zelf allerlij webwinkels bij af gaan om zelf de prijs, product of dienst te vergelijken maar u kunt ook gebruik maken van verschillende onafhankelijke vergelijking sites. Vergelijking sites bieden een hoop mogelijkheden aan zoals:

  • Er staan vaak goede beschrijvingen en eigenschappen bij van veel producten.
  • U kunt recensies en beoordeling lezen van mensen die de producten al gekocht hebben.
  • U kunt gemakkelijk en snel de prijs verschillen zien van de producten, u ziet ook direct of de producten nog in voorraad zijn.
  • Het is mogelijk om vergelijkbare producten van verschillende merken te vergelijken.
Betalen:

Het betalen op verschillende websites gaat vrij eenvoudig. Op de meeste websites zijn er verschillende manieren om geld over te maken. iDEAL, Paypal en betalen met een creditcard zijn de meest voorkomende manieren om vooraf te betalen. Soms is er ook de mogelijkheid om achteraf te betalen, dit vinden de kopers vaak de veiligste manier. U betaald hier immers pas als u de bestelling heeft ontvangen. Bij rembourszending zoals het heet, komen vaak nog wel extra kosten over heen. Er zijn ook wetten die gaan over het online kopen die de consument beschermen. In de wet ” kopen of afstand” staat bijvoorbeeld dat de consument het recht heeft om binnen 7 dagen van ontvangst het product weer kan terug sturen. De retour kosten zijn wel voor de koper zelf. De verkopende partij is dan ook weer verplicht om het aankoop bedrag binnen 30 dagen terug op uw rekening te storten.

Goedkoop en snel producten kopen:

Net als in fysieke winkels zijn er op het internet genoeg aanbiedingen te vinden. Op de website dagaanbiedingsms.nl of dagaanbiedingenoverzicht.com zijn veel en verschillende aanbiedingen bij elkaar verzameld zodat u alles snel bij langs kunt kijken of er nog iets in de aanbieding is wat bij u past. Daarnaast vindt u op deze pagina een overzicht van bekende en goedkope webshops van Nederland, in allerlei categorieën.