Besparen

Geld besparen

Iedereen kent het wel en heeft het wel eens gedaan of geprobeerd, geld besparen. Besparen komt er op neer dat iemand een deel van het inkomen niet gebruikt voor consumptie van goederen of diensten maar juist dat deel overhoud voor later gebruik.

 

U wilt dus besparen…

Door een boekhouding bij te houden heeft u een goed en duidelijk overzicht over de inkomsten en uitgaven. Als u een boekhouding er bij pakt kunt u snel en vooral goed zien waar u op kunt besparen bij bepaalde uitgaven. Een goede boekhouding is hierbij dus onmisbaar!

Er zijn een hoop dingen waar u op kunt besparen, zo kunt u simpel weg vaker tweedehands artikelen kopen. Misschien kunt u de buurman even vragen om wat gereedschap te lenen in plaats van nieuw gereedschap te kopen of op iemand anders zoals op familie beroep doen om wat te lenen. Een weekendje naar een attractiepark  weg is te vervangen met een dag wandelen in het bos.

Moeten en mogen:

Als u alle uitgaven op een rij heeft staan in de boekhouding kunt u die uitgaven op delen in de uitgaven die moeten en de uit gaven die  mogen.

Uitgaven die moeten zijn vaak vaste lasten zoals de huur van uw huis of de telefoon rekening, maar ook uitgaven van boodschappen en kleding zijn ook uitgaven die moeten. Het geld wat u daarna overhoud kunt u besteden aan uitgaven aan die mogen. Het makkelijkste is nog wel besparen op de uitgaven die mogen. De uitgaven die moeten zoals de vaste lasten kunt u ook op besparen maar vaak moet u daar wel veel voor inleveren.

Een voorbeeld hier van is  door minder lang te gaan douchen. Hiermee bespaard u op de gas en water rekening, in de supermarkt kunt u alleen maar aanbiedingen kopen, of juist alleen de huismerk artikelen in plaats van het A merk. Wij hebben een paar goede tips op onze website staan hoe u het beste kunt besparen op water en licht. Lees hier mee over op de pagina besparen op energie.

Een lijstje maken:

Nu kunt u het beste  een lijstje maken wat voor u de belangrijkste vaste kosten zijn. Bijvoorbeeld:

De uitgaven die onderaan de lijst staan zijn dus het minst belangrijkste voor u. Als u hier op gaat bezuinigen heeft u daar het minste last van.

Vergelijken:

Behalve een goed overzicht over de uitgaven zoals wat u met het boekhouden doet kunt u ook uw huishouden vergelijken met vrienden of familie. Zo kunt u kijken waar u gemiddeld meer aan uitgeeft. Wie weet hebben zij ook nog persoonlijke tips voor u die u helpen met bezuinigen.

U kunt meer informatie vinden op deze website hoe u het beste kunt besparen over verschillende onderwerpen. Denk hierbij vooral aan uitgaven zoals telefonie, mobile telefonie, televisieverzekeringen en het internet. Op deze pagina’s staan verschillende aanbieders die met elkaar vergeleken worden. Ook kunt u er tips lezen hoe u de kosten kunt beperken in deze onderwerpen.