Geld lenen

Geld lenen klinkt aantrekkelijk. Als u wilt gaan geld lenen moet u daar goed over na denken en een goede
reden voor hebben. Misschien wilt u een grote aankoop doen? Of misschien gewoon om wat geld achter de hand te hebben? Wat uw reden ook kan zijn om geld te gaan lenen, u moet er wel rekening mee houden dat u het geleende bedrag en nog wat extra terug moet betalen.

Rente:

Als u geld gaat lenen bij een bank of andere geld verstrekker moet over het geleende bedrag altijd rente worden betaald. De rente is een bepaald percentage die afgesproken wordt over het geleende bedrag. Die rente kan net als bij het sparen verschillen per bank en per soort lening die u aanvraagt. Goed informeren, rondkijken en vergelijken is dus hier net zo belangrijk als u goedkoop en snel wilt geld lenen.

Rekening houden met:

Voordat u een lening afsluit moet u rekening houden verschillende zaken. Als u een lening heeft moet u die ook weer aflossen. Hier door zullen er extra vaste lasten ontstaan. Bekijk dus eerst of u voldoende geld overhoud elke maand. Als u voor de lening bijvoorbeeld elke maand € 200,- moet aflossen en als u per maand maar € 100,- overhoud, kunt u beter een kleinere lening nemen of helemaal niet.

Als u niet weet wat u precies overhoud per maand, is het misschien verstandig om te gaan boekhouden. U kunt op de pagina boekhouden van onze website meer lezen over boekhouden en zelfs een gratis boekhoud pagina van Microsoft Office Excel downloaden.

Looptijd:

De looptijd kan net als de rente van de lening verschillen. Vaak is het van toepassing dat hoe korter de looptijd is, hoe groter het bedrag dat u per maand terug moet betalen. Gebruikelijke loop tijden voor een lening zijn 24, 36 of 72 maanden. U kan dus lang vast zitten aan een geleend bedrag.

Voordeel van geld lenen:

De grote voordeel van snel en goedkoop geld lenen is toch wel dat u meteen beschikking heeft over het geleende geldbedrag. Geld lenen wordt dan ook vaak gedaan voor het kopen van grote aankopen. Zoals een verbouwing, auto of een nieuwe keuken.

Geldverstrekkers:

Hier ziet u een overzicht van bekende geldverstrekkers die actief zijn in Nederland. Kijk eens rond welke het beste bij u past en vergelijk de rente.

 


Tot slot:

Omdat de geldverstrekkers ook geld willen verdienen aan de leningen en er rente over het geleende bedrag vragen, moet u er rekening mee houden dat u altijd duurder uit bent als u het geleende bedrag gewoon ging sparen. Kijk voordat u een lening aanvraagt goed rond en bedenk of u de lening echt wel nodig bent. Geld lenen kost namelijk geld.