Bankrekening Pakketten

Bij verschillende banken kunt u verschillende bankrekening pakketten aanvragen. Elk pakket bevat weer verschillende producten en eigenschappen die u ontvangt. In het algemeen krijgt u bij elk pakket wel een betaalpas. Hier mee kunt u geld pinnen en betalen. Er zijn verschillende soorten pakketten, zakelijke pakketten voor ondernemers met een eigen bedrijf en commerciële pakketten. De consumenten pakketten zijn bedoeld voor particulieren.

Particulieren betaal pakketten

 

Basis pakketten:

De voordelige bank pakketten. Basis pakketten die de banken leveren zijn de kleinste en simpelste pakketten. Hiermee heeft u over het algemeen genoeg aan om dagelijks te kunnen betalen. Veel banken leveren een betaalpas, een betaal rekening en een online bankieren account in het basis pakket. De prijzen van deze pakketten verschillen per bank maar zijn over het algemeen laag.

Hier onder ziet u een tabel met de basis pakketten van 3 grote banken in Nederland.

De prijzen stammen af van begin januari 2012.

Bank ING Rabobank ABNAMRO
Kosten per kwartaal € 3,75 € 7,50 € 8,25
Betaalpas Ja Ja Ja
Betaalrekening Ja Ja Ja
Online bankieren Ja Nee Ja

 

Standaard pakketten:

Complete pakketten voor al uw bank zaken. Bij verschillende banken krijgt u vaak een creditcard en/of een extra betaalpas bij een standaard pakket. Een creditcard heeft verschillende voordelen. Met een creditcard is het bijna overal ter wereld mogelijk om mee te betalen. Een andere voordeel is dat, in tegenstelling wat veel mensen denken, de veiligheid van een creditcard erg goed is. Als u met een creditcard op het internet betaald in een webshop en er een probleem ontstaat dat bijvoorbeeld het product niet geleverd wordt, staat u met een creditcard over het algemeen sterk. U kunt namelijk dan onterechte betalingen terug draaien. Dit is met andere betalingen via het internet vaak veel moeilijker.

Een andere kenmerken dat standaard pakketten van banken vaak bevatten is dat u rood kunt staan op uw rekening dit wat bij een basis rekening vaak niet mogelijk is. Bij veel banken is het ook mogelijk om zonder of minder extra vaste kosten binnen en buiten Europa geld op te nemen.

Totale pakketten:

De totale pakketten voor maximaal zekerheid en service. De grote pakketten van de banken bieden extra veel eigenschappen en opties aan. Zoals extra betaal passen of creditcards. Kostenloss ”Emergency money” opnemen. Emergency money is voor ingeval van nood in het buitenland. Stel dat uw portemonnee verloren bent en toch geld op moet nemen om thuis te kunnen komen. Maximale bedragen voor Emergency money zijn per bank verschillend.

Jongeren pakketten

Veel banken bieden ook jongeren rekeningen aan. Dit heeft voor de bank en de consument veel voordelen. Voor de bank is het goed om zo vroeg mogelijk te beginnen in het aanbieden van producten aan jonge klanten. Als ze op een leuke manier kennis maken met de bank, onthouden ze dat. Die positieve gedachte over de bank kan misschien resulteren dat de jongeren de klant van morgen zijn.

Voor de consument heeft het ook vele voordelen. Zo maken de jongeren, van wie de rekening eigenlijk is, kennis met geld. Ze leren hier dan mee om te gaan. Dat kunnen ze later namelijk ook goed gebruiken. Daarnaast, als de jongeren een bijbaantje krijgen kan direct hier het saldo op worden gestort.

De kenmerken van jongeren pakketten zijn vaak hetzelfde als een basis pakket. De verschillen zijn er echter van dat via de rekening van de ouders voor verschillende zaken toestemming moet worden verleend. Zo hebben de ouders via hen eigen internetbankieren inzicht op die van het kind. Andere kenmerken zijn dat het vaak goedkoop is met combinatie van leuke presentjes en aanbiedingen gericht op jongeren.

Meer pakketten..

Per bank zullen er nog meer verschillende pakketten zijn dan hier besproken. U heeft hier kunnen lezen over de algemene veel gebruikte pakketten. Voor meer verschillende particuliere pakketten kunt u het beste hier onder aan de pagina kijken voor de lijst met bankrekening pakketten.

Zakelijke pakketten

Waarom zou u een zakelijke bankrekening openen?

Veel mensen hebben de vraag als ze gaan starten als ZZP’er of met een eigen bedrijf, dat een zakelijke bankrekening verplicht is. Het antwoord op deze vraag is nee, hoewel als u gaat starten met uw eigen bedrijf krijgt u vaak te horen dat u toch wel een bankrekening moeten openen. Boekhouders vinden het namelijk prettiger, voor opdracht gevers is het handiger en de Kamer van Koophandel adviseert het. U krijgt namelijk hiermee meteen een veel beter overzicht over de geldstroom van uw zaak. Zakelijk bankieren onderscheidt uw zakelijke en privé inkomsten en uitgaven.

Verschillen tussen een zakelijke bankrekening en een privé rekening:

Er zijn verschillen in een normale rekening en een zakelijke bankrekening. Het is niet mogelijk om zomaar rood te staan op uw zakelijke bankrekening zoals bij een privé rekening. Een ander en vaak groter nadeel aan een zakelijke bankrekening is dat het extra kosten met zich mee brengt. Voor een creditcard en/of de bankpas komen namelijk kosten bij kijken. Maar ook bij elke betaling die u hier mee verricht en vaste kosten zijn hierbij ook niet weg te denken.

Als u producten of andere grondstoffen koopt of verkoopt, ziet het het er ook professioneler uit voor klanten of opdrachtgevers als u een speciale rekening heeft voor uw bedrijf dan uw privé rekening

U denkt misschien nu wel of het ook een optie is om gewoon een tweede privé rekening te openen en die rekening te gebruiken voor uw bedrijf en daar uw zaken mee kunnen doen. Bij kleine bedrijven is dit eventueel mogelijk maar als er grotere bedragen heen en weer gaan over de rekening zal de bank contact met u op nemen en verplichten om een zakelijke rekening af te sluiten.

Een zakelijke bankrekening openen:

Bij elke grote bank in Nederland is het vrijwel mogelijk om een zakelijke bankrekening te openen. De banken concureren nogal met elkaar en zijn er voor starters zijn vaak ook speciale en aantrekkelijke aanbiedingen. Het is dus verstandig om eerst even goed rond te kijken en vooral te vergelijken tussen zakelijke rekeningen tussen verschillende banken.

Voor zakelijke bankrekeningen bestaan ook verschillende soorten pakketten, die gaat we hier onder bespreken, wat de pakketten inhouden en wat de verschillen zijn.

Ondernemers pakketten:

Ondernemers pakketten zijn rekeningen voor al uw zakelijke betalingsverkeer. Deze rekeningen zijn het meest geschikt voor starters met een klein bedrijf. U ontvangt net als bij een particuliere rekening een betaalpas, een zakelijke rekening en een online bankieren account. Bij veel banken is het ook mogelijk om er nog een creditcard erbij aan te schaffen als extra optie.

Geld ontvangen:

Als u een eigen bedrijf heeft gestart en geld wilt ontvangen van klanten is het verstandig om dat op verschillende manieren te kunnen doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pinnen. Op het moment is pinnen erg populair en de cijfers van het aantal pin bedragen blijven over het algemeen steeds maar stijgen. Volgens het Centraal Bureau van Statistiek bestonden alle betalingen die in 2008 gedaan werden 55% uit pin betalingen.

Pin pakketten:

Pin pakketten vergroten het betaal gemak van uw klanten. Een pin pakket bestaat uit een betaal automaat. Als u een bedrijf bent die veel producten verkoopt aan klanten die bij u langs komen in de zaak kan het verstandig zijn om een Pin pakket aan te vragen. Bovendien is het voor u ook veiliger, minder contant geld in kas en veilige betalingen omdat het geld niet vervalst kan zijn. Bij verschillende banken kunt u een Pin pakket aanvragen voor uw zaak.

Webwinkels:

Als u een webwinkel heeft moeten daar natuurlijk ook afgerekend kunnen worden. Een klant koopt sneller een product als hij of zij weet dat er op een betrouwbare snelle en veilige manier betaald kan worden. Dat is mogelijk met iDeal. iDeal is een betaal methode dat de klant meteen koppelt aan internetbankieren. Meer dan 10 miljoen consumenten maken gebruik van iDeal. Daarom kunt u niet achterblijven met uw webwinkel.

 Hieronder staat een lijst met aanbieders van verschillende bankrekening pakketten: